Lowrance GPS problem.

My Lowrance HDS7 gen 2 seems to be having some issues. Used it for the first in 6 months, worked fine before. First off it loaded but wouldn’t show map detail, after a number of restarts it showed the map but the time wouldn’t work. Just trying it at home now and it’s only loads the screen in pic and then restarts. Seems to just keep doing this. Not sure if it’s something to do with the GPS time reset problem. Any has similar issues?

____________________________________________________________________________

Bring on April

Image Upload: 

Tim's picture

Posts: 2326

Date Joined: 26/09/06

Problem

Sun, 2019-03-31 18:30

 

Could it be related to this?

 

 

Rob H's picture

Posts: 5189

Date Joined: 18/01/12

 That looks to me like it is

Sun, 2019-03-31 18:38

 That looks to me like it is neither getting a GPS signal nor able to access the map card.

Hopefully you have kept your marks backed up?
It may require either a soft or hard reset.

Hard reset will wipe everything off it, it'd be best to remove map card for this.

With the issue you have, even if it was the date issue etc, I doubt you could update it anyway?

____________________________________________________________________________

 Give a man a mask, and he'll show you his true face...

 

 

The older you get the more you realize that no one has a f++king clue what they're doing.

Everyone's just winging it.

 

Simo_'s picture

Posts: 1447

Date Joined: 13/11/06

I got it going and did a

Sun, 2019-03-31 18:56

I got it going and did a backup. I will try and see if I can update software.

____________________________________________________________________________

Bring on April