Lowrance GPS not working (help needed)

 Hi all. I have just purchased a second hand lowrance GPS LMS 525. I have the LGC-3000 receiver but cannot get the unit to pick up the receiver. I have the T price and cables to suit but still not working. Any ideas? Maybe someone has the same receiver I can try plugging in to rule out my receiver being stuffed.                            Also on another note I have the (HDS 5X gen 2) and cannot get it off split screen. I've googled it but still can't figure it out. 

I would appreciate any help. Cheers


silly's picture

Posts: 350

Date Joined: 02/01/09

 Make sure you've got

Mon, 2017-05-01 08:19

 Make sure you've got terminals on both end of the T-piece which completes the network,  Also pretty sure you can select the LGC antenna if it comes up in the network settings too. 

Tim's picture

Posts: 2327

Date Joined: 26/09/06

Power

Mon, 2017-05-01 08:31

Make sure you have set up a second power supply for the network. 

The LMS wont power the network from the head unit

Darren253's picture

Posts: 402

Date Joined: 23/07/16

Second that

Mon, 2017-05-01 09:18

Both of the above comments are 100%, I struggled when bench testing before I realised that you need to power the network...

TAPOUT's picture

Posts: 885

Date Joined: 27/01/06

Thanks for the info guys.

Mon, 2017-05-01 14:52

Thanks for the info guys. Much appreciated. I followed your advice and wired in a separate power source and it worked perfectly. Huge relief.

I still have the sounder stuck on split screen if anyone has any ideas. It's just been one of those weeks haha.

 

Posts: 80

Date Joined: 07/12/13

Split screen ?

Tue, 2017-05-02 19:19

 When you say split screen do you mean viewing two things at once (map and sounder) or on the sounder screen full depth and bottom lock (bottom plus a few metres above)?

willy2668's picture

Posts: 122

Date Joined: 18/10/11

 Factory reset

Tue, 2017-05-02 00:19

 Factory reset