Transducer install

 Hi fellow fishos.. been have a few dramas with my transducer install. It’s a p66 and is installed about 10-15 mm below the bottom of the hull.  Wen I trim my motor up, it seems to get a better pic but as soon as the motor is trimmed down then there is a lot of clutter on the screen like bubbles. Any ideas of whether to put the transducer lower or higher to clear it up.. thanks I’m advance.. 


Francis's picture

Posts: 326

Date Joined: 17/06/08

 Maybe go lower ? And make

Sat, 2019-04-06 19:31

 Maybe go lower ? And make sure there is nothing on the hull in front that can be causing air bubbles. I went thru the same thing and popped some pictures up for future reference in case it might help someone. Here’s a link www.fishwrecked.com/forum/bottom-breaking-over-10kn-transducer-placement-advice

Posts: 138

Date Joined: 12/04/11

Cheers Francis will check it

Sat, 2019-04-06 22:45

Cheers Francis will check it out 

scottnofish's picture

Posts: 1617

Date Joined: 28/08/07

make sure

Sun, 2019-04-07 08:10

 the trailing edge is lower than the leading edge

scubafish's picture

Posts: 953

Date Joined: 15/08/12

Just suggestion

Sun, 2019-04-07 10:12

Sounds like it's too close to the outboard/centre of the boat to me .
Should be on starboard side too.

____________________________________________________________________________

http://img.gg/BQ91Sys

Posts: 138

Date Joined: 12/04/11

Thanks guys I will try ur

Sun, 2019-04-07 18:20

Thanks guys I will try ur recommendations and report back

Posts: 115

Date Joined: 05/08/16

If the bottom is not breaking

Thu, 2019-04-18 09:06

If the bottom is not breaking up then it’s inteference. Some out boards generate more noise then others, try moving from the outboard.  

Posts: 115

Date Joined: 05/08/16

If the bottom is not breaking

Thu, 2019-04-18 09:06

If the bottom is not breaking up then it’s inteference. Some out boards generate more noise then others, try moving from the outboard.